Društvene mreže

Rukomet

Momir Rnić senior: Nadam se povoljnom rezultatu u Nišu

Prosledi novost:

Predstojećeg vikenda, utakmicama 1. kola počinje rukometna sezona 2021/22 u elitnom domaćem takmičenju, ARKUS ligi Srbije. Rukometaši zrenjaninskog Proletera u nedelju 19. septembra gostuju u Nišu, gde će se sastati sa ekipom Rukometnog kluba Železničar.

Tim povodom, posetili smo trening rukometaša Proletera, te smo iskoristili priliku da porazgovaramo sa Momirom Rnićem, prvim trenerom zrenjaninskih crveno belih.

  • Posle jednog dugog perioda treninga , s obzirom da smo počeli pripreme 2. avgusta, sezonu otvaramo u nedelju, 19. septembra u Nišu protiv Železničara. Teško je bilo šta reći. Železničar je promenio ekipu, ima dosta mladih igrača. Mi smo takođe promenuli ekipu. Prvo je kolo. Ne znamo ko je u kakvoj formi. Mi jesmo imali dobar pripremni period sa dobrim rezultatima, protiv jakih protivnika, ali prvenstvo je nešto drugo. Dosta novajlija imamo u ekipi, otišlo je dosta starosedelaca. Trebalo je to sve ukomponovati. Naravno da nam treba još vremena za to, ali mislim da sa te strane ipak očekujemo spremni prvenstvo. Povrede tokom pripremnog perioda su nas mimoišle. Nismo imali ni jednog igrača izbačenog iz stroja tokom ovih priprema, što znači da je bilo sve dobro isplanirano i urađeno. Idemo u Niš i nadam se da ćemo novu sezonu otvoriti sa jednim dobrim i povoljnim rezultatom. – rekao je gospodin Rnić

U odnosu na prethodnu sezonu, Rukometni klub Proleter napustili su kapiten Marko Gaćinović, zatim njegov brat Aleksa Gaćinović, takođe i Saša Terzić, Nebojša Kanjižaj, Nenad Todorov i Jovan Ristović. Agilna uprava Proletera brzo je reagovala, te su klub za sezonu 2021/22 pojačali Momir Rnić junior, koji se vratio u klub nakon godinu dana provedenih u Makedoniji, zatim Marko Živković, Marko Antin, Nikola Antić, Darko Popović, Miroslav Jovanovski i Uroš Kolundžić.

Pojačanja Rukometnog kluba Proleter za sezonu 2021/22

  • Oformili smo jednu mladu ekipu, u kojoj da nema Momira, bili bi ubedljivo najmlađa ekipa u ligi. Mislim da smo pogodili sve, pre svega po ljudskim kvalitetima, pa i igračkim i možemo očekivati jednu dobru, modernu i novu igru Proletera, što smo radili u pripremnom periodu. Naravno, prvenstvo je nešto drugo, ali se nadamo da će momci uspeti da izdrže taj pritisak i da ostvare jedan dobar rezultat za Proleter. – zaključio je za kraj našeg razgovora Momir Rnić senior, šef stručnog štaba zrenjaninskog Proletera.
foto: Zoran Bogaroški

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.