Društvene mreže

Ostali Sportovi

ALEKSANDAR GODIĆ I DRAGAN OBRADOVIĆ – DRŽAVNI PRVACI U AERORELI LETENjU

Prosledi novost:

Od ukupno 12 pilotskih posada iz osam aero klubova iz Srbije, najbolji u generalnom plasmanu na 43. Državnom prvenstvu u aeroreli letenju su bili piloti AK „Naša Krila“ Paraćin – Aleksandar Godić i Dragan Obradović, koji su postali novi državni prvaci u aeroreli letenju. Takmičenje je održano 11. i 12. septembra na aerodromu Ečka u organizaciji Aero kluba „Zrenjanin“ u saradnji sa Vazduhoplovnim savezom Srbije.

Pored prvoplasirane posade iz Paraćina, drugo mesto u ukupnom plasmanu su osvojili piloti iz AK „Sombor“ – Nenad Stanojlović i Nenad Stojanović, a treće mesto takođe paraćinska posada u sastavu Tomislav Šaletić i Nikola Naumović. Piloti iz AK „Naša Krila“ Paraćin su osvajanjem zlatne i bronzane medalje u generalnom plasmanu dokazali svoje znanje i umeće u opštoj avijaciji, a piloti iz AK „Sombor“ pokazali da takođe pripadaju samom vrhu sportskih pilota Srbije. Da bi ostvarili najbolji plasman u ukupnom poretku, piloti su najpre morali imati što bolji rezultat u disciplinama izviđanje, vremenska tačnost i sletanje. U disciplini izviđanje prvo mesto su osvojili piloti AK „Trstenik“ – Dušan Todorović i Stevan Ignjatović, drugo mesto piloti AK „Sombor“ – Nenad Stanojlović i Nenad Stojanović i treće mesto piloti iz Paraćina – Aleksandar Godić i Dragan Obradović. U disciplini vremenska tačnost najbolji su bili piloti kluba domaćina AK „Zrenjanin“ – Teodora i Jagoš Banović, drugoplasirani piloti iz Sombora – Nenad Stanojlović i Nenad Stojanović i trećeplasirani takođe zrenjaninski piloti – Lazar Tanasković i Vladan Petrović. U disciplini sletanje najprecizniji su bili piloti AK „Valjevo“ – Milivoje Petrović i Todor Narančić, drugo mesto su osvojili Aleksandar Godić i Dragan Obradović iz Paraćina i treće mesto Miloš Ilić i Srđan Šad iz AK „Zrenjanin“.

Ovo takmičenje je obeležila odlična organizacija kluba domaćina, veliki broj pilotskih posada sa 24 pilota opšte avijacije, među kojima pored iskusnijih i poznatih lica i veći broj novih mladih lica, učešće jedne mlade dame pilota, a domaćin AK „Zrenjanin“ je dao i tri takmičarske posade koje su osvojile tri medalje po disciplinama. Pokazatelj da za mladost nema prepreke – i organizaciono i takmičarski, a takođe i „vetar u leđa“ svim mladim pilotima da krenu stopama svojih vršnjaka, istovremeno vođeni primerom, rezultatima i delima starijih i iskusnih kolega.

izvor: Vazduhoplovni savez Srbije (www.vss.rs)
foto: Zoran Bogaroški

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.