Društvene mreže

Banat Info

26. Fijakerijada u Kikindi okupila više od pedeset takmičara

Prosledi novost:

Više od pedeset takmičara okupilo se u nedelju, 12. septembra u Kikindi na dvadeset šestoj po redu reviji paradnih zaprega. Fijakerijada koju je organizovao Konjički klub Banat, privukao je veliki broj posetilaca, zaljubljenika u konje iz čitave Vojvodine.

Što se takmičara tiče, oni su pohrlili u Kikindu iz Bačkog Gradišta, Bečeja, Zrenjanina, Elemira, Torde, Novih Kozaraca, Banatskog Velikog Sela, Iđoša i drugih mesta. Učesnici su se takmičili u kategorijama jednoprega, dvoprega, dvoprega malih grla, četvoroprega, poni konja, u kategoriji za decu, kao i za jahače.

Fijakerijadu je svečano otvorio Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada Kikinde, koji je u svom obraćanju prisutnima naveo da mu je velika čast što je prisustvovao ovakvom događaju, pred velikim brojem okupljenih ljudi, ljubitelja ovih prelepih i plemenitih životinja. Posebno se zahvalio Kinjičkom klubu Kikinda, koji se trudi da se ova tradicijonalna manifestacija opstane i što na divan način promovišu Kikindu.

Delić atmosvere sa 26. Kikindske fijakerijade prenosimo Vam putem fotografija koje je načinio stalni saradnik našeg portala, Goran Birimac.

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.