Društvene mreže

Banat Info

Pobednička ludaja težila 527kg, najduža tikva ima 331cm

Prosledi novost:

Kikinda – Trećeg dana 36. “Dana ludaje” izmerene su pristigle tikve i nagrađeni najbolji odgajivači u obe kategorije. Višemesečni trud kikindskih odgajivača i njihovih kolega iz Mađarske dao je rezultata.

U kategoriji najdužih tikvi, najviše razloga za slavlje je imao Goran Lazić iz Kikinde, Ginisov rekorder. On je trijumfovao sa tikvom dugačkom 331 centimetar. Dužina drugoplasirane tivke iznosi 308, a trećeplasirane 299 centimetara. Nagrade su preuzele devojke iz Udruženja građana “Kikindska ludaja”:

Za prvo mesto, pobednicima su pripali pehar i 100.000 dinara. Drugoplasiranim u obe kategorije, organizatori su namenili po 60.000 dinara, a trećeplasiranim 40.000 dinara.

Tibor Kokai iz Mađarske, u Kikindu je doneo bundevu tešku 527 kilograma. Drugo mesto osvojio je njegov zemljak Laslo Kesler sa bundevom od 491, 4 kilograma. Kikinđaninu, Radovanu Zakiću, pripalo je treće mesto. Njegova bundeva težila je 366 kilograma:

-Srećan sam zbog pobede i to je moj prvi trijumf u Kikindi. Već sam jednom bio u vašem gradu. Pobedničku bundevu proizveo sam na otvorenom, za razliku od drugih, koji su to učili u plastenicima. Pre nekoliko dana me je zadesio peh. Bundeva teška 620 kilograma pukla mi je pre tri dana – ispričao je Kokai i potvrdio da će na “Dane ludaje” doći i naredne godine.

Delić atmosvere sa dnevnih dešavanja trećeg dana 36. „Dana ludaje“ prenosimo Vam putem fotografija koje je načinio stalni saradnik našeg portala, Goran Birimac.

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.