Društvene mreže

Borilački Sportovi

Zrenjanin bogatiji za još jedan džudo klub: „Filoktet“ u sali MZ „Šumica“

Prosledi novost:

Nakon petogodišnjeg uspešnog rada u Melencima, Džudo klub Filoktet, u petak, 10. septembra startovao je sa treninzima i u Zrenjaninu. Kao lokaciju na kojoj će se treninzi odvijati, odabrana je sala Mesne zajednice „Šumica“.

Pre pet godina počeli smo da radimo kao sekcija u Melencima. Dosta brzo smo izrasli u jedan ozbiljan takmičarski klub. Sada smo odlučili da klub proširimo i na sam grad Zrenjanin jer smatram da je ovom gradu potrebna još jedna džudo sala. Deca su sve više zainteresovana za borilačke sportove, a ovde, u sali MZ „Šumica“ imamo odlične uslove za rad i bavljenje ovim sportom. S obzirom da imamo takmičare i u Prvoj ligi, planiramo da se malo ozbiljnije bavimo i tim takmičarskim delom. – izjavio je Bojan Cvejić, prvi trener Džudo kluba Filoktet.

Bojan je napomenuo da u klubu ima dosta ozbiljnih juniora koje planira da usmeri ka trenerskom poslu, te će mu oni dosta pomagati radu sa mlađim uzrastima.

U ovoj sali planiram da formiram i nove grupe. Od ponedeljka i zvanično vršimo upis novih članova. Radićemo u tri grupe, što znači da smo planirali rad sa džudo školicom, decom od 4 do 7 godina, zatim „judo kids“ grupom, koja će obuhvatati decu od 8 do 12 godina, kao i trećom grupom, starijima od 12 godina. Treninzi će se odvijati ponedeljkom, sredom i petkom u večernjim časovima. – dodao je popularni Cveja.

Džudo klub Filoktet već ima plan kako da za kratko vreme omasovi članstvo u Zrenjaninu.

Za sad imamo samo nekoliko članova koji su trenirali kod mene pa smo zajedno putovali za Melence. Pošto sam imao sve više zainteresovanih Zrenjaninaca, koji su želeli da treniraju u ovom klubu, to je bio glavni okidač da otvorimo novu džudo salu ovde u gradu. Za sad krećem sa vrlo malom grupom, ali verujem da će već u narednim mesecima naša sala biti puna novih devojčica i dečaka, koji će se baviti džudoom. Od ponedeljka, obilazićemo okolne vrtiće i škole, radićemo neke prezentacije i promociju džudoa, tako da će svi biti vrlo brzo upućeni u naš rad ovde. – zaključio je Bojan Cvejić.

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.