Društvene mreže

Sport

Lehel uskoro u novom ruhu: Otvaranje balona planirano za 16. oktobar

Prosledi novost:

Nakon što je 1. oktobra 2020. godine potpisan protokol o sportskoj saradnji između Fudbalskog kluba „Lehel“ iz Mužlje i Fudbalskog kluba „TSC“ iz Bačke Topole, a 22. decembra iste svečano otvoren teren za mali fudbal sa veštačkom travom, ovih dana se užurbano radi na nastavku realizacije projekta. Naime, svako ko je u poslednjih nedelju dana prolazio pored fudbalskog stadiona u Mužlji, mogao je primetiti mehanizaciju koja podiže metalnu konstrukciju koja će služiti kao nosač za novi „balon“. Njime će biti natkriven teren za mali fudbal veličine 42*22 metra, te će blizu 150 mališana koliko ih trenira fudbal u FK Lehel, moći da, bez obzira na vremenske prilike u toku godine, neometano uvežbava fudbalsko umeće.

16. oktobra planiramo da se, na proslavi 80 godina Lehel-a, svečano otvori ovaj „balon“. Radovi će biti, prema našim predviđanjima završeni krajem ovog meseca, da bi do datuma proslave odradili sva dodatna doterivanja. – izjavio je gospodin Janoš Puškaš, kojeg smo u trenutku posete Lehel-u zatekli kraj terena sa veštačkom travom, a jedan je od članova uprave Fudbalskog kluba Lehel, koordinator rada u klubu i roditelj deteta koje trenira fudbal.

U klubu postoji izuzetno pozitivna energija, sva deca rado dolaze na treninge, što ljudima iz Fudbalskog kluba Lehel daje dodatni motiv da prvenstveno svojim najmlađim članovima pruže što bolje uslove za rad i napredak u fudbalu.

U klubu je jedna prava prodična atmosvera. Roditelji dece koja treniraju uvek su spremna da priskoče u pomoć oko svih potreba vezanih za Lehel. – dodao je gospodin Puškaš, osvrćući se na izuzetno pozitivnu atmosveru u klubu i oko njega.

Nakon podizanja „balona“ i njegovog puštanja u rad, ljudi iz Fudbalskog kluba Lehel ne planiraju da stanu sa ulaganjem u stadion i okolinu istog.

Naredni planovi ovde na Lehelu su da se ceo prostor ogradi i obezbedi kamerama. Automobilima neće više biti dozvoljen pristup, već će na ulazu biti mala kapija. Planiramo da napravimo i trim stazu sa pratećim rekvizitima za vežbanje, da presvučemo rukometni teren novom podlogom, te da u narednim godinama Lehel izraste u pravi sportski centar. – zaključio je na kraju našeg razgovora gospodin Puškaš.

foto: Zoran Bogaroški

 

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.