Društvene mreže

Ostali Sportovi

Gradonačelnik Zrenjanina upriličio prijem mladim zrenjaninskim kuglašima, članovima nacionalnog tima

Prosledi novost:

Desetoro takmičara zrenjaninskih kuglaških klubova, kadetskog i juniorskog uzrasta, bilo je deo reprezentacije Srbije na Svetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu koje je od 27. do 31. avgusta održano u Sloveniji. Tim povodom gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, upriličio je u utorak, 7. septembra, u svom kabinetu svečani prijem za mlade kuglaše.

Imali smo priliku i čast da porazgovaramo sa takmičarima reprezentacije Srbije u kuglanju, kadetskog i juniorskog uzrasta. Čak desetoro takmičara iz zrenjaninskih klubova je branilo boje Srbije na svetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu. Ovim putem, ja čestitam reprezentaciji, stručnom štabu, ali naravno i klubovima koji su svoje takmičare uspeli da dovedu do forme da budu reprezentativci. U godini kad je Zrenjanin Evorpski grad sporta, ovo je uspeh kojem pridajemo posebnu pažnju i nadamo se da ćemo u narednom periodu imati mogućnost da pružimo podršku, ne samo našim kuglašima, nego i ostalim sportistima, te da time promovišemo i naš grad, ali i našu državu. – izjavio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura po završetku svečanog prijema.

Živanović Višnja, osvajačica zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji i srebrne u kombinaciji izjavila je da joj mnogo znači ovaj uspeh.

Osvajanje ove dve medalje meni lično jako mnogo znači zbog svih treninga i svog truda koji sam uložila. Takođe, ovaj uspeh mnogo znači i mojoj porodici, zbog svih situacija kroz noje smo prošli, počevši još od osnovne škole. Ja volim kuglanje i nije mi bilo teško pripremati se za svetsko prvenstvo. Mene to pokreće, to mi je najbitnija stvar u životu. Nije bilo teško ali je bilo naporno. Redovno sam trenirala kako u kuglani tako i van nje. Nije to samo fizička sprema, ima i psihičke. Imam svoje ciljeve koje želim da ostvarim, i dok ih ne ostvarim neću stati. – rekla je Višnja Živanović, koja je ponosno oko vrata nosila dve medalje.

Višnja Živanov

Petnaestogodišnji Uroš Papić, jedan od najmlađih članova srpske reprezentacije ponosan je što je izborio mesto u nacionalnom timu i što se našao u Sloveniji na prvenstvu sveta.

Za mene nije bilo preteško pripremati se za ovo takmičenje. Ceo raspust sam proveo pripremajući se i fizički i psihički. U Sloveniji sam ostvario lep uspeh i mnogo mi je značilo upošte doći do svetskog prvenstva. Budući ciljevi su mi da uspem u ovom sportu. Ponosan sam na moje koleginice i kolege iz reprezentacije, osvajače medalja, i nadam se da ću već naredne godine i ja doneti neku medalju predstavljajući Srbiju. – zaključio je Uroš Papić.

Uroš Papić

foto: Zoran Bogaroški

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.