Društvene mreže

Fudbal

Dva debija obeležila nedeljnu fudbalsku utakmicu u Žitištu

Prosledi novost:

Žitište – Međuopštinska fudbalska liga Žitište – Kikinda od sezone 2021/22 bogatije je za još jednog člana. Nedavno osnovan Fudbalski klub Podgrmeč iz Žitišta, u nedelju 5. septembra, startovao je sa takmičenjem, ugostivši na stadionu „Dragan Vučurević – Vučko“ u okviru 1. kola, ekipu FK Napredak iz Banatske Topole.

 

Debitantski nastup ekipe iz Žitišta u zvaničnom takmičenju okončano je porazom od 1:2. Poveli su gosti iz Banatske Topole golom Dušana Pavlova u 17. minutu. Istorijski prvi pogodak za žitištanski Podgrmeč, za izjednačenje rezultata na 1:1 postigao je Ivan Đurđević u 41. minutu susreta. Gol za konačnih 1:2 delo je Bojana Švrake u 79. minutu.

Mladi Nikola Radaković debitovao kao glavni delilac pravde

Mladi, petnaestogodišnji fudbalski sudija Nikola Radaković, u duelu ekipa SU Podgrmeč – FK Napredak, upisao je svoj debitaktski nastup kao glavni delilac pravde na jednoj zvaničnoj utakmici. Ovaj perspektivni meštanin Banatskog Karađorđeva, inače učenik prvog razreda Srednje Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu, trenira fudbal i nastupa za kadetsku ekipu zrenjaninskog Proletera, a potiče iz porodice usko povezane sa fudbalom, obzirom da je njegov otac Dragan, podpredsednik Fudbalskog kluba Jedinstvo BK. Nikoli su na nedeljnoj utakmici, kao pomoćne sudije pomagali Nedeljko Nikitović iz Torka i Novica Božić iz Zrenjanina, dok je delegat bio Borko Kukolj iz Žitišta.

Nikola Radaković je prema navodima prisutne publike odlično odsudio utakmicu, a ostaće zabeleženo da je u svom debiju pokazao i tri žuta kartona, sva tri gostujućim fudbalerima zbog nesportskog ponašanja.

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.