Društvene mreže

Ostali Sportovi

Vaterpolisti Proletera se pripremaju za izazove u Regionalnoj i Super ligi Srbije

Prosledi novost:

Nakon dvadeset pet godina, vaterpolisti zrenjaninskog Proletera ponovo će zaigrati u društvu najboljih srpskih klubova, u Super ligi Srbije. Kao sjajna novost koja je obelodanjena pre nekoliko dana, vaterpolistima Proletera stigla je i pozivnica da se priključe i Regionalnoj ligi, u kojoj će, pored ekipa iz naše države učestvovati klubovi iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Tim povodom posetili smo Gradski bazen i razgovarali sa Dobricom Brdarić, prvim trenerom zrenjaninskih vaterpolista, koji nas je upoznao sa svim novostima vezanim za Vaterpolo klub Proleter i očekivanjima pred sezonu, koja počinje za nešto manje od mesec dana.

Počeli smo sa individualnim pripremama 10. avgusta, gde su momci radili svako u svom mestu po zadatom planu i programu. Čim je zatvoreni bazen u Zrenjaninu proradio, skupili smo ekipu i krenuli sa zajedničkim pripremama. Ekipa je ovog vikenda na okupu. Mi smo kostur ekipe iz Prve A lige zadržali. Naravno, za ovaj viši sistem takmičenja i za takmičenje u Regionalnoj ligi morali smo da se pojačamo. Ono što je bitno reći, vratio se Danilo Čabrilo iz Partizana. Iz novosadske Vojvodine angažovali smo Marka Trkulju, iz ekipe Šapca je došao Stefan Ilić, a iz Zemuna smo doveli tri igrača, Đorđa Ljubenovića, Aleksandra Mirtovića i golmana Strahinju Sretkovića. Ono što nam u ovom trenutku predstavlja problem je, iako smo kompletirali celu ekipu, pre nedelju dana ekipu je napustio centar Nenad Stojčić, koji je iz porodičnih, privatnih razloga otišao u Nemačku. U najkraćem roku treba da angažujemo još jednog centra i da kompletiramo ekipu. – izjavio je Dobrica Brdarić

Dobrica je napomenuo da se još uvek ne zna sistem takmičenja u Regionalnoj ligi, ali da će se Vaterpolo klub Proleter takmičiti u A ligi, koja je druga po rangu, iza Premijer regionalne lige. Učestvovaće trinaest klubova, ali se još uvek, zbog poznate situacije vezane za Covid-19, ne zna da li će se igrati turnirski, jednokružni, ili pak dvokružni ligaški sistem takmičenja. Početak prvenstva je zakazan za 2. oktobar.

Što se tiče pripremnog perioda, gospodin Brdarić je ekskluzivno za naš portal obelodanio planove vezane za kontrolne utakmice.

U načelu, pozvani smo na jedan jak turnir koji će se održati u Bečeju 25 i 26. septenbra, uz učešće ekipa VK Zemun, koji se takmiči u Super ligi, kao i A ligaša Srbije, VK Bečej i VK Valjevo. Taj turnir će nam dobro doći pošto će biti održan nedelju dana pred početak prvenstva. U planu su, nakon podizanja fizičke spreme i uigravanja ekipe, sparinzi sa ekipama Vojvodine i Zemuna, koje planiramo da realizujemo u naredne dve do tri nedelje.  – dodao je gospodin Brdarić.

Vaterpolo klub Proleter će u sezoni 2021/22 predstavljati sledeći igrači: Luka Bosić, Nemanja Matković, Danilo Čabrilo, Stefan Ilić, Đorđe Ljubenović, Mirel Ćatović, Milan Šantalab, Aleksandar Mitrović, Marko Trkulja, Srevan Rončević, Luka Parivodić, Boško Janjić, Srefan Ćirović, Ognjen Uzelac, Uroš Marić i Strahinja Sretković.

foto: Zoran Bogaroški

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.