Društvene mreže

Rukomet

Prokišnjavanje dvorane onemogućilo okončanje utakmice: Prijateljski susret prekinut u 44. minutu

Prosledi novost:

RK PROLETER (Zrenjanin) – RK SLOBODA (Tuzla) 19:20 (15:11) – utakmica prekinuta u 44. minutu

Velika je šteta što odlična rukometna predstava dva veoma kvalitetna rivala je morala, usled jake kiše koja je pogodila Jašu Tomić, te prouzrokovala prokišnjavanje Sportske dvorane „Jer“, da bude prekinuta u 44. minutu.

Do tog momenta, stotinjak ljubitelja rukometa koji su se okupili u hali u Jaši, uživalo je u odličnim potezima, uigranim akcijama i pogotcima, koje su im u prijateljskoj utakmici pružili rukometaši zrenjaninskog Proletera i Slobode iz Tuzle.

Izabranici Momira Rnića odlično su odigrali prvo poluvreme, u kojem su, sem u početnih pet minuta, kada su Tuzlanci bili u nekoliko navrata u minimalnom vođstvu, diktirali tempo igre, što im je omogućilo da nakon zvuka sirene koji je označio kraj prvih trideset minuta, na zaslužen odmor odu sa prednođću od četiri gola razlike. Odlično su rukometaši Slobode započeli drugo poluvreme, te nakon osam minuta igre uspeli su da dostignu prednost Zrenjaninaca, pa i da pređu u vođstvo.

Međutim, problem Sportske dvorane „Jer“ koji se u poslednje vreme često ponavlja, a to je da prilikom jače kiše, počne da prokišnjava, prouzrokovao je prekid utakmice, a treneri obeju ekipa dogovorili su se da iz bezbednosnih razloga, kako bi se izbegle eventualne povrede igrača, utakmicu i završe u 44. minutu pri rezultatu 19:20 u korist ekipe iz Bosne i Hercegovine.

foto: Spaso Mladenivski
tekst: Zoran Bogaroški

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.