Društvene mreže

Košarka

Rumunski šamipon „U Banca Transilvania Cluj-Napoca“ ponovo na pripremama u Zrenjaninu

Prosledi novost:

Drugu godinu za redom, košarkaši šampiona rumunskog prvenstva u protekloj sezoni, ekipe „U Banca Transilvania Cluj-Napoca“, kao bazu za pripreme pred nastupajuće izazove u nacionalnom prvenstvu i FIBA Chamipons ligi odabrali su Zrenjanin.

Sportski direktor ekipe iz Kluža, naš sugrađan Branko Ćuić, ima samo pozitivne reči na trenažne uslove koje Zrenjanin pruža njegovom timu za pripreme.

  • Apsurdno je i pričati koliko mi znači da provedem ove pripreme ovde, u mom rodnom gradu. Mi, kao ekipa, samim tim da smo se vratili na staro mesto, znači da smo bili veoma zadovoljni. Bilo je i talično za nas, obzirom da smo osvojili titulu u prvenstvu Rumunije. Nadamo se da će tako biti i ove godine. Što se samog Zrenjanina tiče, ovde imamo mir, imamo odlične uslove za rad i što je najvažnije, svi igrači su veoma zadovoljni uslovima. Juče smo odigrali prvu pripremnu utakmicu sa Proleterom iz Zrenjanina, koju smo dobili rezultatom 98:71. Sutra imamo utakmicu protiv FMP-a, u subotu sa Megom, da bi nakon toga, 1. septembra otišli na turnir u Banja Luku, koji organizuje Igokea, gde ćemo se sastati sa Igokeom, Mornarom i Aftadorom iz Rusije – izjavio je Branko Ćuić, ekskluzivno za naš portal.

Među košarkašima ekipe iz Kluža, zatekli smo i reprezentativca Srbije, Stefana Birčevića, koji je od nedavno pojačao rumunskog šampiona.

  • Nije mi prvi put da dolazim u Zrenjanin. Ovde sam već bio sa reprezentacijom. Svaki put je bilo sjajno i hala nam je bila puna kad god smo igrali neku prijateljsku utakmicu. Ovde su sjajni uslovi i ovde smo došli da započnemo ciklus prijateljskih utakmica, da se đto bolje spremimo za sezonu. Sa Klužom sam veoma zadovoljan. Znao sam šta me tamo čeka. Izvanredni uslovi, lep grad, dobra hala. Mislim da imamo odličan tim i potrudićemo se da ove godine napravimo korak napred i da pokušamo da napadnemo FIBA Ligu šampiona. – rekao je Stefan Birčević.
foto: Zoran Bogaroški

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.