Društvene mreže

Fudbal

Grad Zrenjanin bio domaćin konferencije klubova FSV

Prosledi novost:

Grad Zrenjanin je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće u ponedeljak, 26. jula, ugostio čelnike Fudbalskog saveza Vojvodine i predstavnike klubova trećeg i četvrtog ranga takmičenja.

Razlog okupljanja je bila konferencija klubova Srpske lige „Vojvodina“ i Vojvođanske lige „Istok“, na kojem su predstavnici klubova koji se takmiče u pomenutim rangovima bili upoznati sa novinama i obavezama koje imaju prema FSV. Uz to, određeno je žrebanje za sezonu 2021/22.

 

Prve utiske nakon obavljenog žrebanja, sa nama je podelio Darko Tošić.

Darko Tošić – FK Radnički Zrenjanini

Posle par godina, ove, liga će biti veoma kvalitetna, baš onakva kakvu Vojvodina zaslužuje. Rekao bih možda i nikad jača. U ligi imamo šesnaest klubova tako da je sav kvalitet sažet u tih šesnaest ekipa. Generalno, nema lakih protivnika. Liga je dosta izjednačena, dosta ekipa se pojačalo. Mi smo imali malu nesreću da izvučemo takmičarski broj koji nam dodeljuje situaciju da prvo kolo igramo u gostima. Možda bi bilo malo lakše i lepše da startuješ takmičenje kod kuće, ali, šta je -tu je. Prvo kolo igramo protiv Hajduka iz Kule, da bi nam već u drugom došla ekipa Omladinac iz Novih Banovaca. Ako ništa drugo, to su bar ekipe koje su bile sa nama u ligi prošle godine i manje – više se dobro poznajemo, znamo šta možemo da očekujemo, od čega nam preti opasnost i za šta treba da se spremimo. Neki opšti utisak je da će biti dosta ujednačena i teška liga. – izjavio je nakon žrebanja Darko Tošić, predstavnik Fudbalskog kluba Radnički iz Zrenjanina.

Srpska liga – grupa Vojvodina

Nakon gospodina Tošića, porazgovarali smo i sa predstavnikom ekipe OFK Kikinda 1909, gospodinom Markom Vukobrat.

Marko Vukobrat – OFK Kikinda 1909

Mi smo novajlije u ovom rangu tako da moramo biti oprezni u novom prvenstvu. Cilj naše ekipe je realan, a to je opstanak, odnosno sredina tabele. Željno smo isčekivali ovo izvlačenje parova, da vidimo kakav će raspored biti. Prvo kolo dočekujemo Tisu iz Adorjana i najbitnije je da odigramo sigurne utakmice kod kuće i pobeđujemo ako možemo, da zauzmemo sredinu tabele što bi za sam klub značilo da imamo i neku stabilnost. Više od toga nam i ne treba u ovoj godini. – izjavio je Marko Vukobrat, koji je predstavljao OFK Kikindu na konferenciji klubova.

Vojvođanska liga „Istok“

Fudbalska prvenstva za sezonu 2021/22 u Srpskoj ligi „Vojvodina“ i Vojvođanskoj ligi „Istok“ startuju 14. avgusta.

foto i tekst: Zoran Bogaroški

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.