Društvene mreže

Rukomet

JUBILEJ VREDAN PAŽNJE I POŠTOVANJA: Radnički iz Jaše Tomić proslavio 65 godina postojanja

Prosledi novost:

Zaljubljenici u rukomet, igrači i članovi uprave Rukometnog kluba „Radnički“, kao i istaknute zvanice, okupili su se u petak, 18. juna u hali „Jer“ u Jaši Tomić, kako bi sumirali ustiske nakon uspešno okončane sezone 2020/21, ali i na prigodan način proslavili jubilej vredan pažnje, 65 godina od osnivanja kluba.

Rukometaši Radničkog su ovaj jubilej trebali da proslave prošle godine, ali zbog poznatih problema, vezanih za pandemiju virusa Covid-19, tek su se sada stekli uslovi za okupljanje i upriličenje prigodne svečanosti. Svečanosti su pisustvovali rukovodstvo kluba, igrači, istaknuti veterani, Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj, predstavnici mesne zajednice Jaša Tomić i sportski prijatelji iz rukometnog kluba “Hercegovina” iz Sečnja.

Rukometni klub „Radnički“ je prethodnu sezonu završio na visokoj petoj poziciji na tabeli drugoligaškog karavana, sa skorom od dvanaest pobeda, dva remija i deset poraza, odnosno dvadeset šest sakupljenih bodova, čime su predstavnici uprave kluba veoma zadovoljni. Tim povodom, predsednik kluba, Ljubiša Rikalo, zahvalio se igračima na velikoj borbenosti i požrtvovanju, ali se u svom govoru posebno osvrnuo i na igrače koji su prošli kroz klub i ostavili dubok trag u njegovoj šezdeset pet godina dugoj istoriji.

Rukometni klub „Radnički“ iz Jaša Tomića osnovan je 1955. godine od strane legendarnih Vase Popare i pokojnog Milenka Ivkovića. Međutim, pet godina ranije, 1950. godine, rukomet je prvi put počeo da se igra u Jaši Tomić, i to u bivšoj školi učenika u privredi koja je tada funkcionisala u ovom naseljenom mestu.

foto: Zoran Bogaroški

 

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.