Društvene mreže

Rukomet

Šetnja rukometnim terenima nižih liga: Hercegovina i dalje u trci za plasman u Super B ligu

Prosledi novost:

Proteklog vikenda odigrane su utakmice nižih rukometnih liga, koje se igraju pod patronatom Rukometnog saveza Vojvodine.

U okviru Prve lige „Sever“ za muškarce, rukometaši Hercegovine iz Sečnja slavili su u subotu, 15. maja, u okviru 19. kola ubedljivu pobedu na gostovanju u Somboru, protiv ekipe RK Somborelektro. Rezultat utakmice bio je 27:40 (10:23). Među rukometašima Hercegovine najviše se istakao Stefan Vukoje sa 13 postignutih golova.

printscreen: Rukometni savez Vojvodine

 

foto: Zoran Bogaroški

Kod dama, u okviru 19. kola, rukometašice Proletera su na svom parketu deklasirale ekipu ŽRK Ravangrad iz Sombora rezultatom 42:20. Među Zrenjaninkama najviše se istakla Mina Miković sa 10 postignutih golova. Rukometašice Mladosti iz Srpske Crnje pretrpele su ubedljiv poraz na gostovanju u Adi od ekipe ŽRK „Halas Jožef“ rezultatom 44:27 (25:12). Ponovo je i na ovoj utakmici Nataša Rothpflug bila najefikasnija među Crnjankama, ovog puta postigavši 10 golova.

printscreen: Rukometni savez Vojvodine

 

foto: Zoran Bogaroški

U okviru 22. kola Druge lige „Sever“ za dame, rukometašice Naftagasa iz Elemira slavile su pobedu na gostovanju u Srbobranu protiv domaće ekipe ŽRK Trijumf. Rezultat je bio 28:32 (13:18). Elemirka, Mirjana Galin je ponovo bila najefikasnija igračica susreta, ovog puta sa 14 postignutih golova.

printscreen: Rukometni savez Vojvodine

 

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.