Društvene mreže

Ostali Sportovi

Sportsko udruženje ZRUKER: Prvi snuker klub u Zrenjaninu

Prosledi novost:

Na zrenjaninskom Gradskom bazenu, u četvrtak, 13. maja otvojen je snuker klub „Zruker“.

Zajedno sa predsednikom Snuker saveza Srbije Vladimirom Kolakovićem i državnim prvakom u snukeru Jovanom Todorovićem, otvaranju Snuker kluba „Zruker“ prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

foto: zrenjanin.rs

Predsednik Snuker saveza Srbije Vladimir Kolaković izazio je zadovoljstvo što je klub osnovan u njegovom rodnom gradu.

– Snuker se može igrati u komercijalnim klubovima ili ovakvim, takmičarskim. U svakom gradu sigurno postoji dvadesetak ljubitelja snukera kojima je dovoljan ovakav prostor i jedan sto, a ono što je u interesu našeg Saveza jeste da se osnuje takmičarski klub. Zrenjanin je prototip onoga što mi želimo, a Savez će takvim klubovima dati opremu kako bi sa malim troškovima startovali sa svojim radom – rekao je Kolaković.

Naveo je da u Srbiji postoji deset klubova, od čega dva najveća u Novom Sadu i Beogradu, a da je “Zruker” drugi klub u Vojvodini.

foto: zrenjanin.rs

Gradonačelnik je istakao da u agendi “Zrenjanin evropski grad sporta 2021” ima različitih ciljeva, a da je jedan od njih i afirmacija i popularizacija novih grana sporta, kao što je snuker.
– Naš grad je poznat po raznovrsnosti sportskih grana, po masovnosti u različitim sportskim granama, a naravno, ovo je doprinos da se ispromoviše jedna nova, popularna sportska grana i nama je izuzetno drago da sada, kada smo u godini kada slavimo titulu Evropski grad sporta, možemo još jedan interesantan sport ponuditi našim sugrađanima. Mislim da ovde do izražaja dolazi i entuzijazam naših ljudi sa lokala, ali i dobra saradnja koju Grad ima sa nacionalnim granskim savezima. Ovo je nova saradnja sa Snuker savezom Srbije i nadam se da će biti plodotvorna i dobra za nas sve, kako za Grad, tako i za sugrađane. Naravno, tu smo kao Grad da pomognemo sve u nastojanju da ovaj klub dosegne i određene takmičarske rezultate – rekao je gradonačelnik Salapura.

Milan Jokić ispred udruženja “Zruker” kazao je da je klub osnovan zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u taj sport.
– Grad Zrenjanin je kulturan i fin grad, a snuker je kulturan sport, tako da su čelnici ovog grada, gradonačelnik Salapura i njegovi saradnici, to prepoznali i pomogli nam. Naš cilj jeste da promoviše sport i da animiramo decu da dođu i treniraju ova divan sport – rekao je Jokić i rekao da se nada da će “Zruker” za godinu dana moći da se takmiči u svom punom kapacitetu.

izvor: zrenjanin.rs

 

 

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.