Društvene mreže

Borilački Sportovi

Na korak do Olimpijskih igara: Zurabi i Viktor u polufinalu olimpijskih kvalifikacija

Prosledi novost:

Rvači zrenjaninskog Proletera i reprezentativci Srbije, Viktor Nemeš i Zurabi Datunašvili, na korak su od plasmana na Olimpijske igre.

Ovo dvoje vrsnih rvača, koji se trenutno nalaze u bugarskoj prestonici Sofiji, gde učestvuju na Svetskim olimpijskim kvalifikacijama, ostvarili su plasman u polufinale u svojim kategorijama.

Viktor je u kategoriji do 77 kg, u šesnaestini finala bio bolji od predstavnika Finske, LIPASTI Matias Olavi Iisakki, kojeg je savladao rezultatom 4:0. U osmini finala, srpski reprezentativac je istim rezultatom pobedio predstavnika Venecuele, Wuileixis de Jesus RIVAS ESPINOZA., da bi u četvrtfinalu bio bolji od Belorusa, Viktar SASUNOUSKI, ostvarivši pobedu rezultatom 2:0. Poslednja prepreka na putu do konačnog cilja, plasmana na Olimpijske igre, Nemešu će biti reprezentativac Azerbejdžana, Rafig HUSEYNOV, sa kim će se sastati u polufinalu. Podsetimo, finalisti ovog kvalifikacionog turnira izboriće plasman na smotri najboljih sportista planete, koja će se od 23. jula do 8. avgusta održati u japanskoj prestonici, Tokiju.

Zurabu Datunašvili je u kategoriji do 87 kg, u šesnaestini finala bio bolji od predstavnika Južne Koreje, Jinhyeok KIM, savladavši ga sa ubedljivih 9:0. Istim rezultatom, srpski reprezentativac je u osmini finala savladao Finca, Vili Tapio ROPPONEN, da bi u četvrtfinalu bio bolji od Iranca, Naser Ghasem ALIZADEH, ostvarivši pobedu osvajanjem poslednjeg poena u borbi koja je završena rezultatom 1:1. Poslednja prepreka na putu do konačnog cilja, plasmana na Olimpijske igre, Datunašviliju će biti reprezentativac Rusije, Davit CHAKVETADZE, sa kim će se sastati u polufinalu.

foto: uww.org

 

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.