Društvene mreže

Ostali Sportovi

Gradonačelnik Zrenjanina upriličio svečani prijem za veslačicu Jovanu Arsić

Prosledi novost:
Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, upriličio je danas (četvrtak, 6. maj) svečani prijem za reprezentativku Srbije u veslanju, Jovanu Arsić, sugrađanku, koja je pre tri nedelje izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a predhodnog vikenda osvojola bronzanu medalju na Svetskom kupu u Zagrebu.

foto: Zoran Bogaroški

Jovana nije krila zadovoljstvo što je uspela da ostvari olimpijsku normu, a na taj način i da se njenim uspehom popularizuje veslanje kao sport u Zrenjaninu. Što se tiče samih očekivanja za nastup na najvećoj sportskoj smotri u Tokiju, Jovana je napomenula da je ostalo još dva ipo meseca do Olimpijskih igara, te se nada da će se do tada maksimalno spremiti i da će tamo svaka trka sa njene strane biti maksimalno izveslana.

  • Ja uvek idem na medalju, to je uvek cilj, ali sad da li je prerano za to? Videćemo tek na Olimpijskim igrama. Prevazišla sam sve treme i sad mi je fokus na treninzima i da se ja maksimalno spremim za to takmičenje. – izjavila je Jovana Arsić

Ona je još dodala da je u narednom periodu, pre nastupa u Tokiju, očekuje Svetski kup u Lucernu, gde će još jednom proveriti formu.

Grad Zrenjanin će obezbediti dodatnu motivaciju za sportiste koji će učestvovati na Olimpijadi

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura je rekao da je ponosan što jedna vrsna sportiskinja, kao što je Jovana, ne zaboravlja svoje korene i svoj grad odakle je napravila prve sportske korake, što predstavlja podstrek i podsticaj rukovodećim ljudima Zrenjanina da i dalje nastave da pospešuju uslove za razvoj sporta.

foto: Zoran Bogaroški

  • Veliki izazov je pred nama da veslački sport, sada, kada imamo pored veslača veka, Milorada Stanulova, i Jovanu, koja je prva žena osvačacica medalje sa svetskih kupova i druga koja uopšte ima olimpijsku normu, jeste jedan znak da se veslanje u Zrenjaninu može vratiti na staze stare slave. Mi, kao gradska uprava, uz veslačke klubove sa teritorije grada, imamo jedan ozbiljan zadatak da u narednom periodu i promovišemo, a naravno i unapredimo veslanje.- napomenuo je gospodin Salapura.

Pred Olimpijske igre, grad Zrenjanin će raspisati poseban konkurs za sportiste koji su se kvalifikovali za odlazak u Tokijo, najavio je Simo Salaputa. Na taj način, Zrenjanin će, kao „Evropski grad sporta 2021“, pružiti podršku sportistima iz svog grada koji su ostvarili normu za najveći planetarni skup sportista, a na taj način i podstrek da tamo pruže svoj maksimum.

 

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.