Društvene mreže

Borilački Sportovi

EVROPSKI ŠAMPIONI U GRADSKOJ KUĆI: Gradonačelnik Zrenjanina priredio svečani prijem za zlatne rvače

Prosledi novost:

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, priredio je u utorak, 27. aprila, u svom kabinetu u Gradskoj kući, svečani prijem za rvače Proletera, osvajače zlatnih medalja na Evropskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom, Matea Nemeša i Zuraba Datunašvilija.

foto: Zoran Bogaroški

  • Nama je izuzetno drago da je grad Zrenjanin postao reprezentativna baza u rvanju za naše sportiste. Zahvaljujući trenerima, upravi, sportistima našeg rvačkog kluba Proleter, rvanje je doživelo procvat. Taj procvat se meri, naravno, medaljama. Ovog puta, dve zlatne medalje stigle su u naš grad. Osvajačima zlatnih medalja u evropskoj godini sporta, dodelili smo premijerno pasoše Evropskog grada sporta, kao jedan mali simbol zahvalnosti za sve ono što čine za naš grad, za to što su ambasadori našeg sporta, našeg grada, ali i naše države. – izjavio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

foto: Zoran Bogaroški

foto: Zoran Bogaroški

Predsednik Rvačkog saveza Srbije, Željko Trajković čestitao je osvajačima zlatnih medalja na izuzetnom uspehu i potvrdio da je na taj način ispisana istorija rvačkog sporta u Srbiji. Rekao je da se unazad dvanaest godina, rvanje vraća na mesto gde je bilo, da je najtrofejniji srpski sport, te da tu više nema dileme. On se zahvalio gradu Zrenjaninu na podršci i izjavio je da veruje da su čelnici grada zadovoljni na način kako rvači vraćaju za ukazanu podršku.

foto: Zoran Bogaroški

  • Zahvalio bih se gradu Zrenjaninu i Rvačkom klubu Proleter što su nam ukazali priliku da učestvujemo i donesemo medalju u naš grad. Sledi Olimpijada gde može sve da se desi. Ja ću dati sve od sebe da osvojim i u Tokiju medalju, a ako se sve bude uklopilo, mogu i da postanem Olimpijski šampion. – izjavio je Mate Nemeš, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Varšavi, u kategoriji do 67kg.

foto: Zoran Bogaroški

Drugi osvajač zlata, Zurab Datunašvili, izjavio je da je takmičenje bilo teško, ali veoma dobro za njega, te da je veoma srećan što je osvojio prvo mesto u svojoj težinskoj kategoriji. Za dve nedelje ga očekuje kvalifinacioni olimpijski turnir, te će se do tada posvetiti pripremama, jer očekuje da će ostvariti olimpijsku normu.

 

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.