Društvene mreže

Fudbal

NEODIGRANA UTAKMICA ŽFK „Voša AS“ – ŽFK „Proleter“ DOBILA EPILOG

Prosledi novost:

Utakmica 8. kola Druge ženske fudbalske lige „Sever“, između novosadske „Voše AS“ i „Proletera“ iz Zrenjanina, koja je 18. aprila trebala da se igra u Novom Sadu, a nije odigrana je zbog pojavljivanja Zrenjaninki u dresovima iste boje koje je prijavila domaća ekipa, te Novosađanke nisu pristale da gošće igraju sa „markerima“, dobila je svoj epilog.

Iako se danima u fudbalskim krugovima spekulisalo da će ŽFK Proleter ostati bez bodova, konačna odluka Komesara za takmičenja iznenadila je mnoge.

Odluke vezane za pomenutu utakmicu, koje su objavljene na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Vojvodine, u Biltenu broj 8, prenosimo u celosti:

1. Odlukom Komesara za takmičenje utakmica 8. kola između ŽFK „Voša As“ i ŽFK „Proleter“ se na osnovu člana 28 Propozicija takmičenja za prvenstvo druge fudbalske lige Srbije za žene registruje službenim rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist ekipe ŽFK „Proleter“.

   2. Kažnjava se Savić Tomislav, predstavnik kluba ŽFK „Voša As“ (Novi Sad) zabranom vršenja funkcije u fudbalu u trajanju od 6 meseci zbog podsticanja na neodigravanje utakmice 8. kola Druge fudbalske lige Srbije za žene –grupa „SEVER“ između ŽFK „Voša As“ (Novi Sad) i ŽFK „Proleter“ (Zrenjanin) koja je trebalo da se odigra 18. aprila2021. u Novom Sadu.

Strasti su u toj meri još više stigle do tačke ključanja, s’ obzirom da se u subotu, 24. aprila igra derbi sezone, u kojem će fudbalerke Proletera gostovati u Stajićevu, ekipi SUŽF „Stajićevo 2017“, trenutno prvoplasiranoj ekipi Druge lige „Sever“, timu koji ima isti broj bodova kao i zrenjaninske crveno-bele, ali i utakmicu više u odnosu na ŽFK Proleter.

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.