Društvene mreže

Sport

Visoka delegacija Olimpijskog komiteta Srbije na čelu sa Božidarom Maljkovićem posetila Zrenjanin

Prosledi novost:

Grad Zrenjanin danas je posetila visoka delegacija Olimpijskog komiteta Srbije, na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem i saradnicima, potpredsednikom Žarkom Zečevićem, izvršnim direktorom Damirom Štajnerom i generalnim sekretarom Đorđem Višackim.

foto: Zoran Bogaroški

foto: Zoran Bogaroški

Domaćin posete bio je gradonačelnik Simo Salapura, a prijemu i radnom sastanku u njegovom kabinetu prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i član Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije i predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković.

foto: Zoran Bogaroški

Nakon sastanka u Gradskoj kući, gosti su posetili Sportsko odeljenje Narodnog muzeja i upoznali se s bogatom i dugom sportskom tradicijom grada. Poseta je upriličena i Domu borilačkih sportova, gde je trenutno, pred predstojeće nastupe, na pripremama rvačka reprezentacija Srbije. Božidar Maljković je, sa saradnicima, posetio i klupske prostorije najtrofejnijeg zrenjaninskog sportskog kolektiva – rvačkog kluba “Proleter”. Pozdravljajući rvače na treningu, predsednik OKS poručio im je da im veruju i slušaju trenere, koji su na terenu više od roditelja. Poželeo im je sportsku sreću i dobro zdravlje.
– Drago mi je što ovde vidim različite generacije, što je jako dobro za jedan sport. Takođe, najveće rezultate pravimo tamo gde su ti sportovi u rukama majstora te veštine. Za mene je rvanje veština, kao što i dobri košarkaši uspevaju zahvaljujući svojoj veštini. Ceo život sam u košarci, ali sam impresioniran rvačima za koje smatram da su najjači sportisti, bez lopte, uz rukometaše, s loptom – istakao je Maljković.

foto: Zoran Bogaroški

foto: Zoran Bogaroški

Delegacije OKS i Grada Zrenjanina odale su počast i velikanima zrenjaninskog sporta, čije su spomen-biste postavljene u Aleji velikana u Karađorđevom parku – dr Ferencu Kemenju, osnivaču modernih olimpijskih igara i bliskom saradniku prvog predsednika MOK Pjera de Kubertena, kao i Vilmošu Lociju, prvom jugoslovenskom košarkašu sa 100 odigranih utakmica u nacionalnom timu. Ceremoniji polaganja venaca su se pridružili i proslavljeni zrenjaninski sportisti, osvajači četiri olimpijske medalje – veslač Milorad Stanulov i rukometaš Momir Rnić, kao i rukovodioci Javne ustanove “Sportski objekti”.

foto: Zoran Bogaroški

tekst: www.zrenjanin.rs

 

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.