Društvene mreže

Borilački Sportovi

Sedam medalja za boksere „Banata“ na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine

Prosledi novost:

Na pojedinačnom prvenstvu Vojvodine u olimpijskom boksu, Boks Klub «Banat» je učestvovao sa brojnom ekipom. Tri takmičara u mlađim uzrasnim kategorijama, četiri seniora i jedna seniorkom našli su se u ringu, u borbama za medalje.

U kategoriji kadeta do 54kg, Rašović Strahinja je bio jedini, te da bi ostvario plasman i priliku da osvoji medalju morao je ići do 57kg. Strahinja je hrabro prihvatio ovaj izazov i u polufinalu pobedio Mitra Radića koji je znatno viši i fizički jači. Iskoristio je Rašović svoju veštinu i brzinu, te ubedljivo, uz jedan nokdaun slavio. U finalu je u izjednačenoj borbi izgubio od reprzentativca Srbije, Krstić Veljka iz Loznice, člana BK «Rokica», zaslužio je zlatnu medalju za sve prikazano u težoj kategoriji, ali je njegov nastup vredeo srebra ovog puta.

U kategoriji juniora, državni prvak Boris Dovedan je do 60kg, stigao uz dve pobede nad iskusnim i dobrim bokserima, Velimir Zoranom iz BK»Šajkaši» Žabalj i Trpka Kristijanom iz BK»Vojvodina» Novi Sad, do svoje pete uzastopne zlatne medalje na prvetstvu Vojvodine.

U kategoriji omladinaca do 75kg, Dario Tomić, koji je za godinu dana odboksovao 12 mečeva i ima samo jedan poraz, vicešampion Srbije i aktuelni prvak Vojvodine, promenio je kategoriju. Sad je u težoj i znatno ozbiljnijoj kategoriji pobedio u četvrtfinalu Aleksić Luku iz BK»Vojvodina» Novi Sad, a u finalu pre finala se susreo sa Ratskom Simićem iz BK»Rokica»Loznica, jedinim bokserom koji ga je do sad pobedio. Morao je Dario i ovog puta da reprzentativcu i učesniku dva Evropska Prvenstva pruži ruku kao boljem i spremnijem. Osvojio je bronzanu medalju i zadržao kontinuitet da sa svakog prvenstva donese medalju.

Među seniorkama, nastupila je Ruža Zakić posle dve godine pauze zbog povrede leđa. Ruža, koja je dvostruka prvakinja Srbije i Vojvodine, ovog puta morala je da se zadovolji srebrnom medaljom jer je u finalu naletela na profi bokserku (10 mečeva u profi ringu), stariju,iskusniju i ovog puta čvršću i spremniju Nađ Jasminu iz BK»Galaktik» Sombor. Posle pauze od dve godine Ruža se jako dobro nosila i borila sa Jasminom.

U kategoriji seniora do 81kg, Sučević Goran je u polufiunalu, u jednoj borbi gde su i on i Pajdački Vladimir iz BK»Petrovgrad» prihvatili borbu uz dosta klinča sa mnogo manje obostranih udaraca, izgubio i morao da se zadovolji bronzanom medaljom.

U kategoriji seniora do 91kg, BK»Banat» je imao dva predstavnika. Prvi je na ring izašao Đorđe Nikolić i u rovovskoj, na mahove borbi, uz mnogo teških udaraca sa obe strane, tek posle svojih utreniranih serija i akcija sigurno pobedio Grbić Dragoljuba iz BK»Vukovi» Loznica. U polufinalu protivnik mu je bio Jovanović Brajan iz BK»Novi Sad». U borbi koja može da bude glavna borba na profi ringu, sa puno jakih obostranih udaraca od kojih zastaje dah, izgubio je od čvrstog borca iz Novog Sada. Nikolić je pobrao aplauze i domaće publike, te da je pobeda otišla na njegovu stranu ne bi bilo nezasluženo. Nikolić je osvojio bronzanu medalju.

U istoj kategoriji je nastupio i senior Ninoslav Zarin. Protivnik mu je bio Dušan Klincov iz BK»Zlatni Gong» Ruma. Sa dosta obostranog taktičkog nadmudrivanja i uz manje udaraca, pobedu je odneo Klincov. Ninoslav Zarin koji je bio prvak Vojvodine u ovoj kategoriji pre četiri godine, je isto posle duže pauze ušao u ring što je ostavilo traga na formu.

Konačno u superteškoj kategoriji, preko 91kg , Nebojša Levnajić je boksovao protiv prošlogodišnjeg i ispostaviće se i ovogodišnjeg prvaka Vojvodine, Sanela Hasanovića iz BK»Sombor» iz Sombora. Hasanović je krajem prve runde u jednom naletu primorao Levnajića na nokdaun. Do kraja, Levnajić nije uspeo da nadoknadi prednost i izgubio je meč, te je morao da se zadovolji bronzanom medaljom.

Konačan bilans BK «Banat» iz Zrenjanina je jedna zlatna, dve srebrne i četiri bronzane medalje.

Naša ekipa je pokazala dobro boksersko znanje, ostvaren je solidan uspeh koji je nastavio kontinuitet osvajanja medalja. Da rezultati ne budu bolji mnogo se pobrinula ova situacija, jer je Medison, hala gde nam se nalazi sala i sve sprave za trening, sad u funkciji vakcinacije, tako da klub kao naš ne može da koristi ne ophodne uslove i bude spreman za takmičenje kao kad ih koristi. – ističu iz Boks kluba Banat

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.