Društvene mreže

Borilački Sportovi

Dve državne medalje na grudima kadeta OJK Proleter

Prosledi novost:

Prvenstvo Srbije u džudou za kadete koje je održano je u subotu, 27. februara u sportskom centru Šumice u Beogradu, donelo je veliku radost mladim džudistima zrenjaninskog Proletera. Naime, dvoje takmičara iz ovog kluba, okitilo se državnim medaljama. Milan Bulaja, u kategoriji do 73 kg i Marko Milutin u karegoriji do 81 kg osvojili su treća mesta, te su na taj način osvojili bronzana odličja.

Dvoje naših takmičara osvojila su medalje u najozbiljnijim težinskim kategorijama. Bulaja, koji je izgubio prvi meč, uspeo je da se kroz repasaž i tri pobede domogne medalje, dok je Milutin prvu borbu pobedio, drugu izgubio i nakon toga ostvario još dve pobede. U svakoj kategoriji, takmičilo se po šesnaest najboljih kadeta iz naše države. Milan i Marko su pokazali zavidno umeće, imali su veliku želju i volju da se domognu medalje, tako da im se trud apsolutno isplatio. Bilo je teških momenata, ali su obojca zaista izgarali da bi došli do tih medalja. Nije bilo ni malo lako da se domognu istih. Ozbiljno i odbovorno su odradili. – izjavio je po završetku takmičenja Nikola Savatović, trener kadetske ekipe OJK Proleter iz Zrenjanina.

Pored ova dva izuzetna rezultata, treba napomenuti da su Damjan Popetru i Dušan Momirski u svojim težinskim kategorijama osvojili sedma mesta.

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.