Društvene mreže

Košarka

Play-off i play-out Druge muške lige Srbije startuje 6. februara

Prosledi novost:

Sistem takmičenja u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije za sezonu 2020/21 predvideo je da 16 ekipa budu podeljene u dve regionalne grupe, te da nakon odigravanja utakmica u grupama po dvostrukom bod sistemu, po četiri prvoplasirana tima nastavljaju takmičenje u plej ofu, dok poslednja četiri tima na tabeli će se boriti za opstanak kroz plej aut. Ekipe iz iste grupe (sever / jug) iz prvog dela takmičenja prenose međusobne rezultate i igraju samo protiv ekipa iz druge grupe, po skraćenom dvostrukom bod sistemu.

Nakon završetka takmičenja po grupama, predstavnici Srednjobanatskog okruga, KK Proleter Naftagas iz Zrenjanina i KK Sveti Đorđe iz Žitišta, raspodeljeni su na dve različite strane.

Zrenjaninci će se boriti za plasman u 1.MLS

Zrenjaninci su, nakon zauzete druge pozicije po okončanju takmičenja 2.MLS – grupa sever, izborili pravo da ostatak sezone igraju u plej ofu, te se bore za plasman u 1. ligu.

Stefan Atanacković – trener KK Proleter Naftagas (Zrenjanin) – foto: sportski.rs

Nakon prenosa bodova iz međusobnih duela sa ostale tri ekipe grupe sever, koje su ostvarile plasman u plej of po završetku prvog dela takmičenja i spajanja sa ekipama iz grupe jug, zrenjaninski Proleter će plej of startovati sa šeste pozicije.

Tabela pred početak plej-ofa 2.MLS

U prvom kolu plej ofa, koje je na programu 6. februara, zrenjaninski Proleter će na parketu Kristalne dvorane ugostiti ekipu KK Železničar iz Čačka.

Žitištani će kroz plej-aut pokušati da zadrže drugoligaški status

Sa druge strane, ekipa KK Sveti Đorđe iz Žitišta, nakon četrnaest odigranih kola zauzela je sedmu poziciju u grupi sever.

Marko Boljac – trener KK Sveti Đorđe (Žitište) – foto: sportski.rs

Nakon prenosa bodova iz međusobnih duela sa ostale tri ekipe grupe sever, koje takmičenje nastavljaju u plej autu, iz prvog dela takmičenja i spajanja sa ekipama iz grupe jug, žitištanski KK Sveti Đorđe će plej-aut startovati sa šeste pozicije.

Tabela pred početak plej-auta 2.MLS

U prvom kolu plej-auta, Žitištani će gostovati u Kruševcu, gde će se sastati sa ekipom KK Napredak-junior.

Po završetku plej-of takmičenja 2.MLS, plasman u viši rang (1.MLS) ostvaruju dva najbolje plasirana kluba nakon završetka takmičarske sezone.

Iz 2.MLS, u takmičarskoj sezoni 2020/21, nakon plej-aut takmičenja, u niži rang (1.MRL, odgovarajuća teritorijalna grupa) direktno prelaze četiri najslabije plasirana kluba nakon završetka takmičarske sezone.

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.