Društvene mreže

Ostali Sportovi

Dva srebra za Zrenjanince na 23. Novogodišnjem GEWO turniru

Prosledi novost:

Stonoteniski savez Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, proteklog vikenda organizovao je u Novom Sadu u sali STSU Akademija 2018, 23. Novogodišnji GEWO turnir.

Obzirom na trenutnu situaciju prouzrokovanu virusom Covid 19 ove godine turnir je odigran sa ograničenim brojem učesnika. Na 23. Novogodišnjem GEWO turniru je učestvovalo po 8 takmičara u kategorijama mlađih kadeta, kadeta i juniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Mladi članovi Stonoteniskog kluba Banat iz Zrenjanina ostvarili su zapažene rezultate na ovom prestižnom takmičenju, te u grad na obalama Begeja doneli dve srebrne medalje.

Juniori ( foto: STSV )

Prvog dana turnira, u konkurenciji juniora, Zrenjaninac, Petar Vidić, uspeo je da osvoji drugo mesto u svojoj uzrasnoj konkurenciji. Nakon dve pobede i jednog poraza u grupi A, kao drugoplasiranog, njega je u polufinalu čekao Andraš Oros, član STK Temerin Ferocoop. Petar je slavio u polufinalnom duelu sa 3:0 u setovima ( 11:4, 11:5, 11:8 ), te se zasluženo plasirao u finale. U finalnom meču, Petar Vidić je poražen od Jovana Jockova, člana STK Novi Sad sa 3:1 ( 11:3, 11:4, 7:11, 11:8 ), te se na taj način, mladi Zrenjaninac morao zadovoljiti osvajanjem srebrne medalje.

Kadeti ( foto: STSV )

Drugog turnirskog dana, u konkurenciji kadeta, Bogdan Ilić je takođe osvojio drugo mesto. Nakon osvajanja prvog mesta u grupi, Bogdan se u polufinalu sastao sa Šepa Matijom, članom STK STAK, koga je savladao sa 3:1 u setovima ( 11:6, 6:11, 11:9, 11:5 ), te se na taj način plasirao u funale. U meču za zlato, od Bogdana Ilića bolji je bio Dušan Pavlović, takođe član STK STAK, koji je u neizvesnom finalnom meču slavio sa 3:2 u setovima ( 11:9, 11:8, 3:11, 9:11, 11:7 ), te se mladi Ilić morao zadovoljiti osvajanjem srebrnog odličja.

 

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.