Društvene mreže

Borilački Sportovi

Dva zlata i srebro za boksere Banata na prvenstvu Srbije

Prosledi novost:

Pojedinačno prvenstvo Srbije za pionire, kadete i juniore u olimpijskom boksu koje je održano od 20. do 24.oktobra u Beogradu, u Staroj hali na Rakovici, donelo je mnogo radosti bokserima Banata.
BK Banat je uzeo učešće i poveo tri takmičara, od toga dva kadeta Strahinju Rašovića u kategoriji do 52 kg i Borisa Dovedana do 60 kg, kao i juniora Daria Tomića, koji je nastupio je u kategoriji do 70 kg.
Na šampionskom putu do titula prvaka Srbije u kategoriji kadeta do 52 kg, Strahija Rašović je u polufinalu pobedio daleko iskusnijeg po broju mečeva Vasilija Jatatovića iz BK Sombor. U finalu, Strahinja je pobedio reprezentativca Srbije, Miloša Đorđevića iz BK Profesionalac iz Pančeva.
U konkurenciji kadeta do 60 kg, aktuelni prvak Srbije, Boris Dovedan, potvrdio je svoj renome i ubedljivo osvojio još jednu titulu, treću godinu za redom.
U polufinalu je pobedio prekidom u prvom rundi Šuša Jovana iz BK Pilot Valjevo, u finalu takođe prekomodom u prvom rundi Đorđa Matića iz BK Fontana Beograd. Boris se ozbiljno sprema za Evropsko prvenstvo koje bi trebalo da se krajem godine održi u Gruziji.
Junior, Dario Tomić, koji je ove godine eksplodirao, pobedivši 6 mečeva, došao je na prvenstvo kao novopečeni reprezentativac.
U četvrtfinalu je pobedio Alena Asanovića iz BK Radnik Surdulica jednoglasno odlukom sudija, u polufinalu se namerio na Marka Pužuricu koji je daleko iskusniji po broju mečeva, ali u ringu je izgledalo obrnuto. Dario ga je u ringu deklasirao i zasluženo se plasirao u finale. Dario Tomić je došao na prvenstvo sa povredom vilice i izdržao dve borbe, ali je u finalu za protivnika imao Rastka Simića, člana BK Rokica Loznica, od koga ima jedan poraz do sada. Trener Milivoj Šojić je odlučio da ne rizikuje neku ozbiljniju povredu, te je predao finalni meč. Na taj način, Dario se zadovoljio srebrnom medaljom.

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.