Društvene mreže

Borilački Sportovi

Radni sastanak čelnika Rvačkog saveza Srbije i RK Proleter sa gradonačelnikom Zrenjanina

Prosledi novost:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem i generalnom sekretarkom Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosavom Đapić Atanacković, primio je danas u svom kabinetu predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića i predsednika Rvačkog kluba “Proleter” Zrenjanin Marka Stanojčića.

Teme današnjeg razgovora odnosile su se na strategiju razvoja RK “Proleter” u narednom periodu i na rad kluba u budućnosti, kao i o nastupu članova kluba na predstojećim velikim takmičenjima.

foto: www.zrenjanin.rs

Predsednik Rvačkog saveza Srbije, naš sugrađanin Željko Trajković, istakao je da okosnicu nacionalnog tima Srbije, polovinu rvača koji nastupaju za reprezentaciju, čine upravo članovi “Proletera” – Kristijan Fris, Mate i Viktor Nemeš, Nikolaj Dobrev i Mihail Kadžaja – te je na sastanku bilo reči o njihovim nastupima na Svetskom prvenstvu u Beogradu, koje bi trebalo da se održi u decembru u Beogradu, kao i na Olimpijskim igrama u Tokiju, naredne godine.

Rvački klub “Proleter” najtrofejniji je sportski kolektiv u našem gradu, sa osvojenih sedamnaest titula državnog prvaka u ekipnoj konkurenciji i nebrojeno trofeja u pojedinačnoj, a poslednju titulu aktuelni šampioni Srbije osvojili su 2019. godine u godini velikog jubileja – jednog veka rvačkog sporta u Zrenjaninu.

(vest je preuzeta sa www.zrenjanin.rs)

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.