Društvene mreže

Košarka

Rumunski Kluž na pripremama u Zrenjaninu

Prosledi novost:

Košarkaši prvoplasirane ekipe rumunskog šampionata u protekloj sezoni, ekipe U Banca Transilvania Cluj-Napoca, kao bazu za pripreme pred nastupajuće izazove u nacionalnom šampionatu i FIBA Chamipons ligi odabrali su Zrenjanin.

Sportski direktor ekipe iz Kluža je naš sugrađan Branko Ćuić, dok tim sa klupe predvodi nekadašnji trener Partizana iz Beograda, Dušan Vujošević.

foto: sportski.rs

– Imamo izvaredne uslove u Zrenjaninu. Meni je preveliko zadovoljstvo kada smo ovde. Moja ekipa je prošlo prvenstvo završila na prvom mestu po prekidu šampionata. Osvojili smo takođe i Kup Rumunije. Ove godine igramo FIBA Champions ligu i mislim da ćemo predstavljati Rumuniju na dostojan način. – rekao je Branko Ćuić, sportski direktor ekipe iz Kluža.

foto: sportski.rs

Ćuja je dodao da Kluž ima dobru ekipu, te da su pokazali da mogu da se nose i sa ekipama iz ABA lige.

– Igrali smo dve utakmice sa Partizanom. Iako smo doživeli minimalne poraze u Beogradu ja sam zadovoljan kako to sve izgleda i siguran sam da se rumunska košarka sve više približava vodećim evropskim košarkaškim zemljama – zaključio je Branko Ćuić.

Po završetku treninga kojem smo prisustvovali, razgovarali smo i sa prvim trenerom rumunske ekipe, Duletom Vujošavićem. On je rekao da usled problema sa pandemijom virusa Covid-19 nikad teže nije bilo organizovati pripreme, te da mu je izuzetno drago što je ekipa Kluža izabrala Srbiju kao zemlju u kojoj će odraditi pripremni period, a takođe i grad Zrenjanin, kao bazu.

foto: sportski.rs

– Ovde imamo odličan i dosta pristupačan hotel, dvorana je zaista odlična za treninge, naš sportski direktor Ćuja je iz ovog grada, tako da su se sve kockice poklopile. Zrenjanin je jedan prijatan, pravi sportski grad, te mi je izuzetno zadovoljstvo što sam sa ekipom ovde. – izjavio je Dušan Vujošević.

 

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.