Društvene mreže

Fudbal

Odlukom FSV, Begej iz Žitišta i Radnički iz Sutjeske se spasili selidbe u niži rang

Prosledi novost:

U prostorijama Aero-kluba „Novi Sad“ u Čenaju, u sredu 10. juna, održana je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Vojvodine, kojom je predsedavao predsednik FSV Dragan Simović. Na dnevnom redu sednice bilo je sedam tačaka. Najviše interesovanja, gledano iz ugla klubova, izazvala je rasprava o predlogu o broju klubova u ligama, pod okriljem FSV za narednu sezonu.

foto: fsv.rs

Usvojen je predlog da lige pod okriljem FS Vojvodine, sledeće sezone broje po18 klubova, a inicijativa će biti prosleđena na dalje odlučivanje i nadležnost organa Fudbalskog saveza Srbije, čime bi se lige u sezoni 2021/2022 vratile u stari format. Ako predlog bude usvojen, to bi automatski značilo spas za klubove pozicionirane ispod crte prilikom prekida prvenstava, jer ni jedan od njih ne bi izgubio status.
Na ovaj način, dve poslednjeplasirane ekipe Vojvođanske lige – grupa Istok, koje su se u trenutku prekida šampionata našle u zoni ispadanja, a to su FK Radnički iz Sutjeske i OFK Begej iz Žitišta, zadržale su status učesnika Vojvođanske lige „Istok“ i u narednoj sezoni.
Iako su po propozicijama, iz Područne fudbalske lige Zrenjanin, prelazak u niži rang takmičenja na osnovu plasmana trebali da ostvare FK Jedinstvo iz Bočara i FK Radnički 1911 iz Jaše Tomića, odlukom sa sednice Izvršnog odbora FSV, ni ova dva kluba neće se seliti u nižu ligu.
Spas od ispadanja iz „A“ lige FSG Zrenjanin, ostvarila je FK Zlatica, koja je i pored ubedljivo poslednjeg mesta u trenutku prekida šampionata, bez ijednog osvojenog boda nakon deset odigranih kola, zadržala status člana „A“ lige FSG Zrenjanin.
Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.