Društvene mreže

Fudbal

Lopta se ponovo kotrlja na stadionu kraj Karađorđevog parka

Prosledi novost:

Konačno je došao kraj šestonedeljne pauze od sportskih aktivnosti, prouzrokovane pandemijom virusa COVID 19. Fudbaleri Proletera, nakon ublažavanja mera i smirivanja situacije u državi, obuli su kopačke i vratili su se treninzima.

Redakcija portala www.sportski.rs prisustvovala je prvom treningu omladinaca FK Proleter i porazgovarala sa prvim strategom kluba, gospodinom Amirom Teljigovićem.

   Svi smo se našli u istoj situaciji. Evo, pokrenut je proces treninga. Polako se skupljamo i ulazimo u lagani rad. Čekamo odluke organa Fudbalskog saveza, šta će biti sa daljim tokom takmičenja. – rekao je Amir Teljigović

On je dodao da su se već na samom početku uočili nedostatci jer dobar deo momaka koji trenira u klubu je iz okolnih mesta, te dolazi do problema oko samog prevoza igrača na trening.

   Polako se okupljamo. Nadam se da će nakon četvrtka i da se pokrene prevoz javnog saobraćaja, tako da ćemo uskoro da budemo kompletni. Sada, po preporukama, radimo u manjim grupama kao što je dozvoljeno. Jedino ne možemo da koristimo svlačionice zbog tih higijenskih stvari, međutim, uklapamo se. Nije nam ovo prvi put da smo imali ovako duge pauze, ali ovo je nešto specifičnija stvar u odnosu na ostale. – istakao je Teljigović.

Gospodin Amir je napomenuo da se način rada nastavlja kao i do sada, samo što je bila malo duža pauza, tako da se neke stvari moraju korigovati u radu. On je napomenuo da ovaj prazan hod svi moraju nadoknaditi kako bi se dobro pripremili za eventualni nastavak šampionata ili pak za početak druge sezone.

   Ja čisto sumnjam da će doći do nastavka šampionata, ali naše je da to sačekamo, da redovno treniramo, ali sve zavisi od Fudbalskog saveza. – osvrnuo se gospodin Teljigović na pitanje o nastavku šampionata

Obzirom na dugu pauzu, mnogi fudbaleri su individualno radili treninge u svojim stanovima, kućama, dvorištima, kako bi donekle ostali u formi.

   Većina naših fudbalera su predhodnih par nedelja sami radili treninge. Mi smo redovno sa njima bili u kontaktu putem grupa na društvenim mrežama. Na taj način razmenjivali smo informacije, a veoma mi je drago da su se gotovo svi igrači FK Proleter odazvali takvom načinu rada. Sada je mnogo lakše kada smo ponovo na terenu i nadam se da će uskoro i taj problem sa prevozom biti rešen, tako da ćemo moći da nastavimo sa standardnim radom.– zaključio je naš današnji sagovornik.

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.