Društvene mreže

Rukomet

Dušan Živković (marketing menadžer ARKUS LIGE) : Uz dogovor sa klubovima naći ćemo konačno rešenje!

Prosledi novost:

U celom svetu zbog situacije sa korona virusom prekinuta su prvenstva u svim sportovima, pomereni su događaji kao što su EURO 2020 u fudbalu, Olimpijske igre u Tokiju …

Naš Portal ima odličnu saradnju sa ARKUS rukometnom ligom, tako da smo kontaktirali Dušana Živkovića – marketing menadžera ARKUS LIGE sa kojim smo porazgovarali o sudbini takmičenja u sezoni 2019/2020.

  • Kao što znate sva takmičenja su otkazana ili pomerena za sl. godinu, tako smo i mi morali da nakon 21. kola utakmice ARKUS lige obustavimo. Ostalo je da se odigra 22. kolo ARKUS lige u prvom delu takmičenja ali nama su već poznati učesnici plej ofa, plej kupa i plej auta. U tom poslednjem kolu došlo bi do raspodele bodova u plej autu, jer je ostala da se odigra utakmica između Proletera i Crvene zvezde.

foto: sportski.rs

  • Specifična situacija u rukometu je ta što imamo dve ekipe (Vojvodina i Metaloplastika) učesnice regionalnog takimičenja – SEHA Gazprom liga. Ove ekipe nisu igrale prvi deo prvenstva, obe su trebale da se uključe u plej ofu sa četiri prvoplasirane ekipe (Dinamo, Železničar 1949, Partizan i Novi Pazar).

Foto: Sportski.RS

  • Teško je u ovom trenutku govoriti o nekim detaljima iz razloga što država (državni organi), epidemiolozi nemaju jasnu sliku šta nas čeka u danima ispred nas. Shodno vremenskom periodu trajanju cele situacije, a u dogovoru sa klubovima, ARKUS liga ponudiće najbolji format takmičenja kako bi se završilo takmičenje. Kako zbog prvaka tako i zbog plasmana u evropska takmičenja, a i ekipa koje se bore za opstanak u ARKUS ligi. Moram da napomenem da je rukovodstvo ARKUS lige, servis klubova i da ćemo uz konsultaciju sa klubovima pronaći najbolji način (format) kako ćemo takmičenje privesti kraju. Moramo čekati i biti strpljivi, čekati razvoj situacije – preporuku i uputstva Vlade, RSS-a i EHF-a o nastavku takmičenja.

  • Poruka za sve Vaše čitaoce: Pratite sve preporuke nadležnih organa i #ostanitekodkuće kaže – Dušan Živković, marketing menadžer ARKUS LIGE
Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.