Društvene mreže

Fudbal

ŽFK Banat: Dvojac za viši rang!

Prosledi novost:

ŽFK Banat se trenutno nalazi u B ligi FSGZ na prvo mestu i najozbiljni je kandidat za ulazak u viši rang! Dva igrača koji svoje srce ostavljaju na terenu kraj Bolnice su Marko Nikolin i Veljko Popivoda, i dvojac su od kojeg se očekuje da budu među vodećim igračima u prolećnom delu prvenstva.

Marko Nikolin

Jedan od mladih fudbalera „ŽFK Banat“  Marko Nikolin (20) strpljivo je čekao svoju šansu da zaigra u seniorskom pogonu. On svaki trening sa velikom željom čeka, kako bi naučio nešto novo.

  •  Prošao sam proleterovu školu fudbala, ali me je srce dovelo u „ŽFK Banat“. Postoji jedna anegdota sa prošlogodišnje utakmice u Mihajlovu,  jedna od njih tiče se sukoba sa saigračimma iz perioda kada su delili dres Banata. Tada sam se našao na udaru saigrača, a razlog je bila moja malo burnija reakcija na poluvremenu. Ne mogu da se setim koji je rezultat bio 2:0 ili 3:0.  Međutim,  ja besan ne zatvorim lepo vrata od svlačionice ulazim unutra i krenem kao najmlađi da vičem. ‘ Ja krvarim ovde za vas, a vi se tu zezate‘. Mislio sam, gubimo  3:0 , a zalaganje 0. Tada su neki od starijih mi zamerili , ali su mi i brzo oprostili, jer su shvatili samo da volim Klub i da jako teško podnosim kad su rezultati loši.
  • Dosta je momaka na treningu od kojih mogu da naučim dosta stvari. Jedan od njih je i Branko Zoranović. Čovek ima ima 34 godine, ali i dalje ostavlja srce na terenu kao i mnogo drugi igrači.
  • Što se tiče rezultata, nadam se da ćemo se održati u vrhu tabele i da ćemo proslaviti ulazak u A ligu FSGZ. Mislim da posedujemo veći kvalitet od naših rivala i da zaslužujemo prvo mesto.

Veljko Popivoda – Crni: ČOVEK OD ZADATKA!

Kada je došao u Banat pre nekoliko godina došao je tiho bez mnogo pompe. Od tada do danas odigrao je preko 100 utakmica i sa pravom se može reći da se nijedna generacija ne može zamisliti bez Veljka.

Zovu ga čovek od zadatka ,pravi univerzalac i ne postoji pozicija koju Crni nije pokrio kada je to klubu bilo potrebno . Pamti se i pre tri sezone kada je usled povrede dvojice golmana stao na gol i od 6 utakmica koliko je branio na 5 vezanih nije primio gol. Savladan je tek na šestoj i to samo jednom. Odlazio je poslom u Rumuniju, Moldaviju, Meksiko ali se uvek vraćao u svoj Banat i srce davao za ekipu.

  • Kada sam dolazio u „ŽFK Banat“ ni slutio nisam da ću toliko zavoleti klub. U Banatu smo svi pre svega porodica pa onda saigrači. Svašta sam prošao sa ovim momcima , ali mislim da je ovo ta sezona u kojoj treba da pokažemo pravu snagu. Uprava i naš Predsednik Aleksandar Antanasijević su napravili po meni pun pogodak sa novim trenerom Savom Komarom. Čovek nas sve upoznaje pre svega kao ljude, svakom posveti vreme i odlično spaja nas iskusne sa mladim igračima.
  • Pored kvaliteta, naša ekipa ima drskosti i bezobrazluka, što je najvažnije svi jako vole fudbal.  Ekipa koju danas imamo je spoj mladosti i iskustva i pored par iskusnih kao što su Bojan Đorđević, Tomislav Arsenac ,Branko Zoranović, Marko Pjevčević i ja , tu je i Dejan Perutka jedan od najboljih u timu ,imamo dosta mladih i fantastičnih momaka i fudbalera kao što su Vujadin Novković, Marko Nikolin, Marko Imbronjev, Nikola Stojković, Marko Kuzman i Uroš Gašić kaže između ostalog Veljko Popivoda – Crni.

 

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.