Društvene mreže

Ostali Sportovi

KUGLANJE: Ligaška takmičenja u punom jeku za „Kristal“ i „Banat“

Prosledi novost:

Sportski.rs info portal redovno će pratiti dešavanja iz kuglaških dvorana, pošto je sezona takmičenja za oba zrenjaninska kluba u punom jeku.

Za Kuglaški klub „Kristal“, proteklog vikenda održane su redovne utakmice Super lige Srbije za žene i Prve vojvođanske lige za muškarce.

Ženska ekipa je ubedljivim rezultatom 7:1 pobedila KK „Singidunum“ iz Beograda i oborila dosadašnji ekipni rekord u domaćoj kuglani sa 3348 oborenih čunjeva. Čak četiri igračije KK „Kristal“ našle su se u šestorci kola: Jokić Marina, Dorožan Dragana, Frenc Ljiljana i Budai Ana. Ono što je zanimljivo jeste da šestorku kola čine kuglašice zrenjaninskih klubova.
Ovom pobedom, ženska ekipa KK „Kristal“ potvrdila je prvo mesto na tabeli.

Muška ekipa KK „Kristal“ zabelezila je poraz u gostima na izuzetno zahtevnoj kuglani SC „Sajmište“, od ekipe KK „NS 1932“ rezultatom 7:1. Muškarci se trenutno nalaze na petom mestu.

U okviru 15. kola Super lige Srbije, ženska ekipa KK „Banat“ savladala je visokoplasiranu ekipu ŽKK „Vojvodina“ iz Novog Sada. U teškoj utakmici u gostima, na veoma zahtevnoj kuglani SC „Sajmište“, ŽKK „Banat“ je odneo bodove rezultatom 3:5, dok su u 6 najboljih igračica, ponovo ušle Grujić Miona (576 čunjeva) i Živanović višnja (557). Pohvala ide i Boškov Ani koja je posle duge pauze van staza ipak srušila 494 čunja. Posle ove pobede žene se nalaze na 6. poziciji na tabeli.

Na stazama kuglane u Kljajićevu, u okviru 15. kola Prve lige Srbije – grupa Vojvodina, u gostima Kuglaškom klubu „Kordun“, muška ekipa KK „Banat“, takođe rezultatom 3:5 uzela je bodove. U najboljoj šestorci su se još jednom našli sjajni Vlajkov Danilo (598 čunja) i Boškov Vuk (579), a na tabeli Prve lige Srbije – grupa Vojvodina, KK „Banat“ je i dalje visoko kotiran i zauzima 2. poziciju.

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.