Društvene mreže

Borilački Sportovi

Uspešan nastup za boksere „Banata“ u Šidu !

Prosledi novost:

Proteklog vikenda u Šidu je održano Pojedinačno prvenstvo Vojvodine u olimpijskom boksu. Tokom dva dana takmičenja upriličeno je preko 70 mečeva, što svedoči o masovnosti turnira. Kuriozitet ovogodišnjeg prvenstva je da su, pored domaćih takmičara, učestvovali i borci iz Gane, Švedske pa i sa Kube, što je takmičenju dalo i medjunarodni karakter.

Bokserski klub ‘Banat’ je prema planu trebao da nastupi sa sedam takmičara koji su se otisnuli put Šida. Nažalost, pionir Strahinja Rašović i kadetkinja Tijana Tornjanski nisu imali rivale u svojim težinskim kategorijama pa su ovoga puta ostali bez šanse da se okite medaljama.

foto: BK „Banat“

Boje „Banata“ su tako ovog puta imali priliku da brane kadet Boris Dovedan (57kg), junior Dario Tomić (70kg), omladinac David Barna (60kg) i dva seniora Goran Sučević (81kg) i Djordje Nikolić (91kg). Zabeleženo je 5 pobeda uz samo jedan poraz, koji je moramo da naglasimo bio apsolutno nezaslužen. Rezime je sledeći. Boris Dovedan je u finalu svoje kategorije do 57kg pobedio boksera BK ‘Vukovi sa Drine’ Strahinju Mitrovića. Goran Sučević je u okršaju poluteškaša savladao Aleksandra Djurdjulova iz BK ‘Novi Sad’ i okitio se najsjajnijim odličjem. Dario Tomić je zabeležio dve pobede i zakazao borbu za zlatnu medalju na prvom sledećem kolu Regionalne lige Vojvodine sa predstavnikom BK „Zlatni gong“ Rastkom Simićem (zbog velikog broja takmičara u njegovoj kategoriji i pravila da se ne može boksovati više od jednog meča u istom danu praksa je da se finalne borbe u takvim kategorijama odlažu za prvu sledeću priliku). Isto tako, teškaš Djordje Nikolić je nakon trijumfa protiv prošlogodišnjeg prvaka Vojvodine Nikole Kneževića u kategoriji do 91kg zakazao borbu za zlatnu medalju sa takmičarom BK „Sombor“ Jababu Madjijem. Bokseri „Banata“ će navedene mečeve dočekati spremni i rešeni da klubu donesu još dve zlatne medalje. U klubu na Begeju su apsolutno zadovoljni rezultatima svojih takmičara i neki projektovani ciljevi su svakako ostvareni pa i premašeni. Ambiciozno rukovodstvo kluba na čelu sa poznatim zrenjaninskim preduzetnikom Slavišom Materićem će nastaviti da radi punom parom kako bi stvorilo sve preduslove za postizanje sportskih ciljeva. Nova iskušenja za boksere „Banata“ će uslediti već ove nedelje kada se od 6. do 8. marta u Somboru održava Pojedinačno prvenstvo Srbije za omladince i za sve uzrasne kategorije u ženskoj konkurenciji. A ova najnovija ostvarenja će ujedno poslužiti i kao zamajac u ostvarenju ciljeva kluba.

foto: BK „Banat“

Prosledi novost:
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.